ADIYAMAN / BESNİ - Karagüveç Ortaokulu

May

Köprüleri Oyunla Kurduk/We Built Bridges With Games proje ekibi tarafından ,küresel iklim değişikliği konusunda özel eğitim ve özellikle de görme engelli öğrencilerimizde farkındalık oluşturmak için sesli kitap  hazırlanmıştır.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

May

Okulumuz İngilizce öğretmeni Zehra AKMAN'ın ortaklığını yürüttüğü Köprüleri Oyunla Kurduk / We Built Bridges With Games adlı etwinning projeside yapılan çalışmaları yaygınlaştırmak amacıyla oluşturulan Blog aktif bir şekilde kullanılıyor.Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Bayramlarını okulda kutlayamayan öğrencilerimiz  resimler çizip evlerini, odalarını süsleyerek günlerini renklendirdiler. Kendilerine hediye edilen güzel ve anlamlı günde, kendi kurguladıkları oyunlar ve yarışmalarla bu özel günü coşku ve heyecanla kutladılar. 100. yıl anılarını saklamak için, İngilizce öğretmenimiz Zehra AKMAN'ın önerisi ve tüm öğretmenlerimizin katkılarıyla, yapılan etkinliklerin hepsini bir video hazırlayarak ölümsüzleştirdik.

Nis

Okulumuzda 6 ve 7. sınıf öğrencilerimizin katıldığı ve İngilizce öğretmenimiz Zehra AKMAN tarafından yürütülen eTwinning projemiz 'Zaman Yolcusu' etkinlikleri tatilde devam ediyor. Her ay değerli bir şahsiyetin tanıtıldığı projede öğrencilerimiz Mart ayı şahsiyeti olan Aşık Veysel'i evlerinde resmederek Aşık Veysel'i tanıtan videolar çektiler.

Nis

Okulumuz İngilizce Öğretmeni Zehra AKMAN'ın yürüttüğü Köprüleri Oyunla Kurduk / We Built Bridges With Games adlı etwinning projesi kapsamında 6 ve 7. sınıf öğrencilerinden oluşan ekibiyle 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Gününe dikkat çekmek amacıyla evlerinde  ellerini maviye boyayıp baskı yapmışlar ve bu günün önemine dikkat çekmek istemişlerdir. Öğretmenimiz ve öğrencilerimize bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Öğrencilerimiz e-Twinning projeleri kapsamında 'Küresel İklim Değişikliği' ile ilgili okul panusu hazırladılar ve farkındalık oluşturmak için web2 aracı ChatterPix ile videolar çektiler.

Mrt

"Zaman Yolcusu" e-Twinning projesi etkinlikleri kapsamında ; gözleri görmeden, hiç sanat eğitimi almadan, renkler, boyut ve perspektifi kullanan ressam Eşref Armağan projedeki öğrencilerimiz tarafından tanıtıldı. Büyük bir heyecan ve mutlulukla yaptıkları canlandırmalar, arkadaşları tarafından çok beğenildi. Eşref Armağan'ı anlamak için tüm öğrenciler gözlerini kapatarak resim çizmeye çalıştı ve öğretmenler en iyi resimleri değerlendirdi.

Şbt

E-twinning projelerimiz kapsamında, günümüzde yaygın olan internetin güvenli kullanımı için proje yürüten İngilizce öğretmenimiz Zehra AKMAN ve öğrencilerimiz, ilçemizde insan sirkülasyonunun fazla olduğu kamu alanlarına broşürler dağıtarak güvenli internet kullanımının bilinçlendirilmesi yönünde hedef kitlelerinin genişletmeyi amaçlamışlardır. Bu kapsamda, Güvenli İnternet Günü afişlerimizi Besni Adliyesi, Besni Belediyesi otobüs durakları, Hasbihal Kafe , Besmar Avm, Levent Pastanesine ve okulumuzun çeşitli alanlarına asarak tüm öğrenci ve velilerde farkındalık oluşturmaya çalışmışlardır.

Şbt

Van ve Gaziantep'teki öğretmenlerimizin başlattığı 'Gülümsemek Bulaşıcıdır' projesi okulumuzda da öğrencilerimizi mutlu etti. 'Gülümse Çocuk' şarkısı coşkuyla söylendi ve  okul girişimizdeki 'Gülümsemek Bulaşıcıdır :) ' yazısıyla her yeni güne gülümseyerek başlıyoruz. Projenin uygulanmasında emeği geçen tüm öğretmenlerimize teşekkür ederiz.

Şbt

Bir dönem  boyunca 'Köprüleri Oyunla Kurduk-We Built Bridges with Games' , 'Zaman Yolcusu' ve 'Bitmoji Efecct in Class' adlı e-Twinning projelerinde emek veren öğrencilerimize okul müdürümüz Mustafa SOLMAZ tarafından katılım belgeleri verildi. Projede emeği geçen başta Zehra AKMAN, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzda Yerli Malı Haftası coşkuyla kutlandı. İngilizce öğretmenimiz Zehra AKMAN ve sınıf öğretmenimiz Halime Sultan DURMUŞ'un öğrencileriyle birlikte hazırladıkları etkinlik, oyun ve şarkılar kutlamalarımızı renklendirdi. Öğrencilerimizin gösterilerinden sonra okul bahçesinde hep birlikte kutlamalar yapıldı.

Ara

Okulumuzun ortak olduğu 'Köprüleri Oyunla Kurduk- We Built Bridges with Games' adlı e-Twinning projesi kapsamında öğrencilerimiz 'Dünya Engelliler Günü' etkinlikleri yapmışlardır.Amacı ,özel gereksinimli öğrenciler için etkinlik,oyun ve materyal tasarlamak olan projemiz öğrenciler arasında gönül bağı kurmaya başlamıştır.

Kas

Okulumuz 6. ve 7. sınıf öğrencileri ile İngilizce öğretmeni Zehra AKMAN tarafından yürütülen 'Zaman Yolcusu' adlı eTwinning projemizde bu ayın değerli şahsiyeti Mustafa Kemal Atatürk. Öğrencilerimiz hazırladıkları gösteri,oyun,skeç gibi etkinliklerle sınıf sınıf dolaşarak Atatürk'ü canlandırdılar.

Kas

Okulumuz, 8. sınıf öğrencileri İngilizce dersi 'In the Kitchen' ünitesinde öğrendiklerini kullanarak yemeklerini anlatarak yaptı ve arkadaşlarına servis etti. Öğrencilerin hem derste öğrenilen kelimeleri pekiştirerek hem de sınıfça eğlenerek yaptıkları bir etkinlikten kareler...

Kas

Okulumuz, Ekim ayında başlayan 'Köprüleri Oyunla Kurduk-We Built Bridges with Games ' adlı eTwinning projesine ortak olmuştur. İngilizce öğretmenimiz Zehra AKMAN ve öğrencilerimiz proje çalışmalarını yürütecektir. Projenin amacı özel gereksinimli öğrenciler için oyun,materyal ve etkinlik tasarlamak; tasarlanan ürünleri öğrencilerle buluşturmak ve öğrencilerimiz ile özel gereksinimli öğrenciler arasında gönül köprüsünü kurmaktır.